Az Ophta Plex és a taurin

Az Ophta Plex készítmény található taurin megtalálható a húsokban és halakban, valamint különböző étrend-kiegészítők formájában is be lehet szerezni A taurin egy aminosav, amely szerepet játszik a neurológiai fejlődésben, emellett pedig antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Védi a fáradékony szöveteket és elősegíti azok regenerálódását, hatékonyan enyhiti a szemszárazság tüneteit is.

Santé Verte Ophta Plex készítmény

Az Ophta Plex és a euphrasia

Az Ophta Plex készítmény található szemvidító fű, mely 10-30 cm magas, kecses gyógynövény. Különböző szembetegségek esetén alkalmazzák. Gyógynövényként általános gyulladás-csökkentő hatással bír, különösen a szemek kötőhártyáján és a bőr felszínén. Allergiás érzékenység esetén eredményesen alkalmazható szer. Rendkívül jótékony hatású a viszkető szem, bőségesen és gyakran könnyező beteg számára, főleg ha allergia a panaszok oka. A nyálkahártyára hat a legerősebben, különösen a szem, és a szemhéj nyálkahártyájára.

Az Ophta Plex és a kvercitin

Az Ophta Plex készítmény található kvercetin egy enzim, mely a flavonoidok családjába tartozik. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antihisztamin hatású. Erősíti az erek falát, és hipertóniás betegekben csökkenti a vérnyomást. Antioxidánsként védi a szemet az öregedéstől.

Santé Verte Ophta Plex készítmény

Az Ophta Plex és a fekete áfonya

Az Ophta Plex készítmény található fekete áfonya az erdő járok fiatalító csodabogyója. Termését és levelét a népi gyógyászat is felhasználja. Rendkívül egészséges étel és ízletes gyümölcs ha lehet nyersen fogyasszuk. A második világháború idején a pilóták vették észre, hogy a fekete áfonya fogyasztása után éjszaka javult a tájékozódási képességük. Az áfonya jótékony hatása elsősorban a rendkívül magas fitonutriens- és antioxidáns-tartalmának köszönhető, ezek közül is az úgynevezett antociánoknak. Az áfonyában található rendkívül erős antioxidáns, az antocián segít a retina szabad gyökök elleni védelmében, sőt érdekes módon a napfény által okozott károsodás ellen is véd.

Az Ophta Plex és az astaxantin

Az Ophta Plex készítmény található astaxanthin egy szuper antioxidáns és hatékony szabadgyökmegkötő. Mivel csökkenti a gyulladást és védi a zsírsavakat az oxidációtól, védelmet biztosít a retinakárosodással szemben. A fotoreceptorokat védi az UV sugárzás károsító hatásától. Javítja a retina vérellátását és a látás élességét, segít megvédeni a bőrt a túlzott napozás során létrejövő szabadgyököktől. Segít csökkenteni a normál öregedés jeleit, a túlzott ráncosodást, a bőrszárazságot, a túl sok májfoltot, a szeplők elburjánzását.