A Nutralgic összetevői

A Nutralgic készítményben található kurkuminnak antioxidáns tulajdonsága csaknem olyan erős, mint a C- vagy az E-vitaminé. Zsírban oldódik, tehát zsírt tartalmazó ételek fogyasztása közben ajánlott bevenni. Nagyon hatékony gyulladáscsökkentő és antioxidáns, melynek köszönhetően a tradicionális gyógyításban számos területen alkalmazható, mint például reumatikus-, artrózissal összefüggő-, menstruációs fájdalom, bőr vagy szem eredetű gyulladások enyhítésében.

Nutralgic fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény

Az ördögkarom egy Dél-Afrikában honos növény. Az ördögkarom vérhígító tulajdonságokkal rendelkezik, és gyulladás gátló, duzzanatlohasztó, fájdalomcsillapító hatású. Hatóanyagait mindig is a reumatikus gyulladások és az általuk okozott fájdalom enyhítésére használták. Mivel a hatás csak 2-4 hét múlva érződik, az ördögkarom gyökér nem alkalmas akut fájdalmak kezelésére.

A Nutralgic készítményben található őszi Margitvirág csaknem az egyik legerősebb fájdalomcsillapító gyógynövény. Újabb tanulmányok szerint partenolid tartalmának köszönhetően alkalmas a migrénes fejfájás csillapítására. Gyulladás gátló hatóanyagai miatt a népi gyógyászatban a menstruációs zavarok kezelésére, a reumatikus ízületi fájdalmak és a lumbágó kezelésében is használják. A tapasztalat szerint, az őszi margitvirág használóknál nem alakulhat ki erős fejfájásos roham, fejgörcs illetve migrén.

Nutralgic fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény

A fehér fűz kiváló fájdalomcsillapító. Nyugodtan nevezhetjük természetes aszpirinnek, illetve aszpirint helyettesítő szernek, a benne lévő szalicinból ugyanis a szervezetben szalicilsav képződik, alkalmazásakor azonban kevésbé jelentkeznek az ismert gyógyszer mellékhatásai. Hatékony reumatikus fájdalmakban és fejfájás esetén is.

A tömjénfa gyantáját évezredek óta használják a gyógyításban. A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Gyógyhatásokkal is rendelkezik, úgymint csíraölő, fertőtlenítő, sebgyógyító hatású szer. Számos hatóanyagot tartalmaz, melyek a citokineken és a leucotriéneken keresztülhatva gátolják a gyulladásos folyamatot. Általánosan az asztma, az artrózis, az artritis és a hasi gyulladásos kórfolyamatokban alkalmazzák.

Nutralgic fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény

A Nutralgic készítményben található gyömbér, mint gyógynövény sokoldalúan hasznosítható. A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint és 12 antioxidánst tartalmaz. A gingerol fokozza a Nutralgic-ban található egyéb gyulladáscsökkentők hatását.

A fekete bors az indiai fűszerút igazi kincsének számított. A konyha világán túl viszont az élet más területén is hasznát vehetjük. Hatóanyaga a piperin, mely a Nutralgic-ban lévő nagyon érzékeny gyulladáscsökkentő molekulák tökéletesebb felszívódását segíti elő.