A GCA 2700 és az ördögkarom

A GCA 2700 készítményben található ördögkarom olyan gyógynövény, amelynek gyógyhatása a népi gyógyászatban régóta ismert. A virágok karomszerű termései adják a növény nevét. Gyógyászatilag azonban csak az ördögkarom földalatti oldalgyökerei fontosak. Megszárított és felvágott gumós mellékgyökere tartalmazza a hatóanyagait. Az ördögkarom gyökerének színe a barnásszürkétől a sötétbarnáig terjed, íze keserű.

Az ördögkarom vérhígító tulajdonsággal rendelkezik, és gyulladás gátló, duzzanatlohasztó, fájdalomcsillapító hatással is bír. Számos tanulmány alátámasztja az ördögkarom reumára gyakorolt kedvező hatását. A legújabb kutatások szerint a növény az impotencia kezelésében is hatékony.

GCA 2700 az ízületek és porcok egészségéért

Tinktúra, tea, por, kapszula, tabletta, kenőcs vagy ampulla formájában alkalmazzák az ördögkarmot krónikus hátfájásnál, reumatikus betegségeknél, íngyulladásoknál (pl. teniszkönyök, ínhüvelygyulladás) lumbágónál, isiásznál, ízületi porckopásnál, ízületi betegségeknél, emésztési panaszoknál és étvágytalanságnál, változókori panaszoknál, máj vagy vesegyengeségnél, izomfeszüléseknél.

Az ördögkarmot ne alkalmazzuk terhességnél, szoptatásnál, nyombél és gyomorfekélynél. Célszerű évente 2-3 kúrát végezni négy héten keresztül.