A GCA 2700 és a kurkuma

A GCA 2700 készítményben található kurkuma egyben fűszer és gyógynövény. Indiai sáfrányként is emlegetett növény hazája Ázsia, Kína és az indiai szigetek. Indiában már évezredek óta ismerik és használják, innen indult világhódító útjára, innen kereskedők által jutott be Európába. Az élet fűszerekén tartják számon, így nem csoda, hogy gyógynövényként még sokoldalúbb.

A kurkuma tudományosan igazolt daganatellenes, antibakteriális, immunrendszeri működést segítő hatással rendelkezik. Csökkenti a  gyulladásos folyamatokat, a koleszterinszintet, javíthatja a keringést, serkentheti az emésztést, csillapíthatja a köhögést.

GCA 2700 az ízületek és porcok egészségéért

A GCA 2700, mint antioxidáns készítmény

A kurkuma növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert. Képes kisöpörni a szabadgyököket a testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatékony az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását. Kiváló vízhajtó, ezért támogatja a vese munkáját is.

Indiában a nők kurkumás vizet használnak arcmosásra, mert aranyló, fénylő színt kölcsönöz a bőrnek. Kitűnően tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagén termelődését kívülről és belülről egyaránt. Mivel a kurkumin zsírban oldódó, nehezen felszívódó vegyület, ezért fontos zsíros étellel fogyasztani. Nem ajánlott várandósság alatt fogyasztani, mivel fokozhatja a méh sima izomzatának összehúzódását.